Pizza & Sund Pizza

Pizza, Opskrift på Sund Pizza

Fandt du det du søgte? Ellers søg via Google her
Tilpasset søgning

Pizza - Historie

Uddybende artikel: pizza
De gamle grækere dækket deres brød med olier, urter og ost. Romerne udviklede moderkage, et ark mel toppet med ost og honning og krydret med laurbærblade. Moderne pizza opstod i Italien som den napolitanske tærte med tomat. I 1889 ost blev tilføjet. [1]
Kong Ferdinand I (1751-1825) siges at have skjult sig selv som mere almindelige, og i hemmelige mode, besøgte et fattigt kvarter i Napoli. En historie har det, at han ønskede at synke tænderne i en fødevare, at dronningen havde fået forbud mod det kongelige hof-pizza. [2]
Base og bagning metoderDen nederste bunden af pizza (kaldet "crust" i USA og Canada) kan variere meget alt efter stil-tynd som i hånd-kastede pizza eller romersk pizza, eller tyk som i pan pizza eller Chicago-stil pizza. Det er traditionelt plain, men kan også blive krydret med smør, hvidløg eller urter, eller fyldt med ost.
I restauranter, kan være pizza bagt i ovn med sten, mursten over varmekilde, en elektrisk dæk ovn, et transportbånd ovn eller, i tilfælde af dyrere restauranter, en træ-eller kulfyrede mursten ovn. På dækket ovne, kan den pizza være gledet ind i ovnen på en lang pagaj kaldes en skræl og bages direkte på de varme sten eller bagt på en skærm (et rundt metal-rist, typisk aluminium). Når du foretager pizza derhjemme, kan det være bagt på en pizza sten i en almindelig ovn at efterligne virkningen af en mursten ovn. En anden mulighed er grillet pizza, hvor skorpen er bagt direkte på en grill. Græsk pizza, som Chicago-stil pizza, er bagt i en gryde i stedet for direkte på mursten af pizza ovnen.
Pizza typer

Autentiske neapolitanske pizza Margherita, grundlaget for de fleste former for pizza

Neapolitanske pizza Marinara

Pizza al taglio i Rom
Neapolitanske pizza (Pizza Napoletana): Autentiske napolitanske pizzaer er lavet med lokale ingredienser som San Marzano tomater, der vokser på den vulkanske sletterne syd for Vesuv, og Mozzarella di Bufala Campana, lavet med mælk fra vandbøfler rejst i marsken Campania og Lazio i en semi-vild tilstand (dette mozzarella er beskyttet med sin egen europæiske beskyttet oprindelsesbetegnelse). [3] I henhold til de regler, der foreslås af Associazione Verace Pizza Napoletana, den ægte napolitanske pizza dej består af italiensk hvedemel (type 0 eller 00, eller en blanding af begge), naturlige napolitanske gær, eller ølgær, salt og vand. For korrekt resultater, mel stærk med højt proteinindhold (som bruges til brødbagning i stedet for kager) skal anvendes. Dejen skal æltes i hånden eller med en lav hastighed mixer. Efter den stigende proces, skal dejen være dannet ved hånden uden hjælp fra en kagerulle eller anden mekanisk anordning, og kan ikke være mere end 3 mm (¹ / ₈ i) tykke. Pizzaen skal bages i 60-90 sekunder i en 485 ° C (905 ° F) stenovn med en ege-træ brand. [4] Når kogte, det skal være sprød, tilbud og duftende. Neapolitanske pizza har fået status af en "garanteret traditionel specialitet" i Italien. Dette giver kun tre officielle varianter: pizza Marinara, som er lavet med tomat, hvidløg, oregano og ekstra jomfru olivenolie (selv om de fleste napolitanske pizzeriaer også tilføje basilikum til Marinara), pizza Margherita, der med tomat, skiver mozzarella, basilikum og ekstra jomfruolivenolie, og pizza Margherita ekstra lavet med tomat, mozzarella fra Campania i fileter, basilikum og ekstra jomfru olivenolie.
Lazio stil: Pizza i Lazio (Rom), såvel som i mange andre dele af Italien, findes i to forskellige stilarter: (1) Take-away butikker sælger pizza rustica eller pizza al taglio. Denne pizza er kogt i lange, rektangulære bagning pander og relativt tykt (1-2 cm). Skorpen er svarer til en engelsk muffin, og pizza er ofte kogt i en elektrisk ovn. Det er normalt skæres med en saks eller en kniv og sælges efter vægt. (2) I pizza restauranter (pizzariaer), pizza serveres i en skål i sin traditionelle runde form. Den har en tynd, sprød base helt anderledes til tykkere og blødere neapolitanske stil base. Det er normalt bagt i en brændefyret ovn, giver pizzaen sin enestående smag og konsistens. I Rom, er en Pizza Napoletana toppet med tomat, mozzarella, ansjoser og olie (og dermed, hvad der i Napoli kaldes pizza Romana, i Rom kaldes Pizza Napoletana).
Typer af Lazio-style pizza omfatter:
Pizza romana (i Napoli): tomat, mozzarella, ansjoser, oregano, olie;
Pizza Wiener: tomat, mozzarella, tysk pølse, oregano, olie;
Pizza CAPRICCIOSA ( "lunefulde pizza"): mozzarella, tomater, champignon, artiskokker, kogt skinke, oliven, olie (i Rom, prosciutto rå skinke er brugt, og et halvt hårdkogt æg er tilføjet);

Pizza quattro Formaggi ( "fire ost pizza"): tomater, mozzarella, stracchino, Fontina, gorgonzola (undertiden ricotta kan ombyttes til en af de sidste tre);
Sicilianske-style pizza har sin toppings bagt direkte ind i skorpen. En autentisk opskrift bruger hverken ost eller ansjoser. ( "Siciliansk" pizza i USA, er typisk et andet udvalg af vare, der med en tyk skorpe præget af en rektangulær form og toppet med tomat, ost og valgfri toppings. Pizza Hut's "Siciliansk Pizza", som blev indført i 1994, er ikke et autentisk eksempel på den stil som kun hvidløg, basilikum og oregano blandes ind i skorpen);
Hvid pizza (pizza bianca) udelader tomatsauce, ofte erstatte pesto eller mælkeprodukter såsom creme fraiche. Oftest, især på østkysten af USA, består den toppings kun af mozzarella og ricotta ost drysset med olivenolie og krydderier som frisk basilikum og hvidløg. I Rom, henviser ordet pizza bianca til en type brød toppet med olivenolie, salt og, lejlighedsvis, rosmarin kviste. Det er også en romersk stil til bunden den hvide pizza med figner, og resultatet er kendt som pizza e fichi (pizza med figner);
Ripieno eller Calzone er en omsætning (fødevarer)-style pizza fyldt med flere ingredienser, som f.eks ricotta, salami og mozzarella, og foldet over til at danne en halv cirkel, inden de bages. På italiensk Calzone bogstaveligt betyder "store sock", mens ordet ripieno faktisk betyder bare "fylde" og ikke i sig selv indebærer en form for pizza.
Ikke-italienske slags pizza

I det 20. århundrede pizza er blevet en international mad med vidt forskellige toppings. Disse pizzaer består af de samme grundlæggende design, men indeholder en usædvanligt varieret udvalg af ingredienser.
Pizza i Australien
Pizza er populært i Australien, hvor en betydelig procentdel af befolkningen er af italiensk afstamning. [5] Den sædvanlige italienske sorter er til rådighed, men der er også den australske, eller australiana, som har de sædvanlige tomatsauce base og mozzarella ost med bacon og æg (set som indbegrebet af australsk morgenmad billetpris). Rejer er også undertiden bruges på denne stil af pizza.
I 1980'erne australske pizza butikker og restauranter begyndte at sælge gourmet pizzaer, pizzaer med upmarket ingredienser som laks, dild, bocconcini, tiger rejer, og sådanne ukonventionelle toppings som kænguru, emu og krokodille. Træfyrede pizzaer, kogt i en keramisk ovn opvarmet af træ, brændsel, er også populære.
Pizza i Brasilien
Pizza var anlagt af italienske immigranter til landet. Sao Paulo, som kalder sig "The Pizza Capital of the World", har 6.000 pizza anlæg og 1,4 mio pizzaer forbruges dagligt. [6] Det siges, at den første brasilianske pizzaer blev bagt i Bras distrikt i São Paulo i den tidlige del af det 20. århundrede. Indtil 1950'erne var de kun findes i det italienske samfund. Siden da blev pizza stadig mere populær med resten af befolkningen. Den mest traditionelle pizzeria der stadig findes i den italienske kvarterer, som f.eks Bexiga / Bela Vista. Typisk, pizzaer følge den napolitanske sort, snarere end den romerske en, bliver tykkere og mere dejagtig og ofte mangler tomatsauce.
Pizza i Indien
Pizza er en ny fastfood i indiske byområder. Med ankomsten af mærkevarer pizza, har det nået til mange byer. [Redigér]
Pizza forretninger tjener pizzaer med flere indiske baseret toppings gerne tandoori kylling og paneer. Indiske pizzaer er generelt gøres mere krydret i forhold til deres vestlige kolleger, der passer til indisk smag. Sammen med indiske variationer, er mere traditionelle pizzaer også spist.
Pizza i Pakistan
Pizza blev indført i Pakistan i 1993. En Mr. Manzar Riaz fra Lahore får æren for at indføre det til Pakistan, da han åbnede landets første pizza forretning. [Redigér] Pizza Hut åbnede sine forretninger i Pakistan i 1993, som var tre år, før Danmark havde sit første Pizza Hut stikkontakt i 1996. I modsætning til i Indien, hvor pizzaen er blevet meget populær, pizzaen i Pakistan er kun populære og kendte kun i den liberale provinser Punjab, Sindh og Kashmir. Pizza er stadig stort set ukendt i den konservative provinser i Nord-West Frontier Province og Baluchistan. [7]
Fra 2009, genererer Pizza salg i Pakistan over 2 milliarder dollar om året, der er den næststørste pizza salgsindtægter i verden efter USA [Kilde mangler]. Pakistan har verdens største Pizza Hut lagre i Karachi med en kapacitet på over 5.000 mennesker.
USA stilarter og specialiteter
Uddybende artikel: Pizza i USA
På grund af den store indflydelse i den italienske og græske indvandrere i amerikansk kultur, har USA udviklet mange regionale former for pizza, mange er forsynet med kun en tilfældig lighed med den italienske original. I løbet af sidste halvdel af det 20. århundrede, pizza i USA blev en ikonisk fad af betydelig popularitet. Både tykke og tynde skorpe er populære. Ofte, "amerikaniseret" fødevarer, såsom grillet kylling og bacon cheeseburgere bruges til at skabe nye typer af pizza.

Kogt fra frossen pizza toppet med ost og tomat sauce
Frosne og klar-til-bage pizzaer
Pizza er tilgængelig som en frossen mad. En stor del af mad-teknologi opfindsomhed er gået ind i skabelsen af velsmagende frossen pizza. De vigtigste udfordringer er bl.a. at forhindre saucen at kombinere med dejen og producere en skorpe, som kan fryses og opvarmes uden at blive stiv. Modificeret majsstivelse, som er almindeligt anvendt som en fugtspærre mellem saucen og skorpe. Traditionelt dejen er noget forbagt og andre ingredienser er også undertiden forkogte. På det seneste har frosne pizzaer med helt råvarer også begyndt at vise sig, som har dem med "self-stigende" skorper.
En anden form for ubehandlede pizza er tilgængelig fra tage og bage pizzeriaer. Denne pizza er skabt ved hjælp af friske råvarer, så sælges til kunder, der tager den med hjem og bage det i deres egne ovne og mikrobølgeovne. Mange supermarkeder tilbyder også denne service.
Tilsvarende retter

"Farinata" eller "Cecina". [8] A liguriske (Farinata) og toscanske (cecina) regionale ret lavet af kikært mel, vand, salt og olivenolie. Også kaldet socca i Provence i Frankrig. Ofte bagt i en mursten ovn, og typisk vejet og solgt af udsnittet.
Alsace Tarte FLAMBEE (tysk: Flammkuchen) er en tynd skive af dejen dækkes i cremefraiche, løg og bacon.
Den anatolske Lahmacun (arabisk: Lahm bi'ajÄ«n; armensk: lahmajoun; også armensk pizza eller tyrkisk pizza) er en kød-topped dejen rundt. Brødet er normalt meget tyndt, det lag af kød ofte indeholder hakkede grøntsager.
Den Levantinske Manakish (arabisk: ma'ujnāt) og Sfiha (arabisk: Lahm bi'ajÄ«n; også arabiske pizza) er retter ligner pizza.
Provence Pissaladière svarer til en italiensk pizza, med en lidt tykkere skorpe og generelt en topping af kogte løg, ansjoser og oliven.
Calzone og Stromboli er meget ens retter (Calzone traditionelt er halvmåne-formet, mens en Stromboli er rør-formet), som ofte er lavet af pizza rullet dejen eller foldet omkring en fyldning.
Hvidløg fingre er en atlantisk canadiske parabol, svarende til en pizza i form og størrelse, og lavet med den samme type af dejen. Det er garneret med smeltet smør, hvidløg, ost, og undertiden bacon.
Pizza er undertiden bruges som et almindeligt ord for en bagt sar; den Campanien pizza rustica og den italiensk-amerikansk pizzagiena (påske pie) er eksempler på dette mere generel forstand. [Redigér]
Italiensk og europæisk lovgivning

I Italien er der et lovforslag for Parlamentet for at beskytte den traditionelle italienske pizza, [9] angiver tilladte ingredienser og metoder til forarbejdning [10] (fx, undtagen frosne pizzaer). Kun pizzaer, som fulgte disse retningslinjer kunne kalde den "traditionelle italienske pizzaer", i hvert fald i Italien.
Italien har anmodet om, at Den Europæiske Union bevare visse traditionelle italienske pizzaer, såsom "Margherita" og "Marinara". [11] Den Europæiske Union vedtaget en beskyttet oprindelsesbetegnelse system i 1990'erne.
Sundhedsspørgsmål

Pizza kan være højt indhold af salt og fedt. Der er bekymring for negative konsekvenser for helbredet. [12] Pizza Hut er kommet under kritik for højt salt-indholdet i nogle af deres måltider, som viste sig at indeholde mere end det dobbelte af den anbefalede daglige mængde salt til en voksen. [13]
Europa ernæring forskning om spisevaner af mennesker med kræft i mundhulen, spiserøret, hals eller colon viste dem, der spiste pizza mindst en gang om ugen havde mindre chance for at udvikle kræft, de fandt. Dr. Silvano Gallus, af Mario Negri Institut for farmaceutisk forskning i Milano, [14], der ledede forskningen sagde: "Vi vidste, at tomatsauce kunne tilbyde beskyttelse mod visse tumorer, men vi havde ikke forventet pizza som et komplet måltid også at tilbyde sådanne beskyttende beføjelser. " Nicola O'Connor, for Cancer Research UK, til BBC News Online: "Denne undersøgelse er interessant, og resultaterne skal sandsynligvis ses i sammenhæng med, hvad vi allerede ved om Middelhavet kost og dens sammenslutning med en lavere risiko for visse typer af kræft.
"Hemmeligheden er formentlig lycopen, en antioxidant kemisk i tomater, og som menes at yde en vis beskyttelse mod kræft, og som giver frugt sin røde farve.
"Men før folk begynder opkald til den lokale pizza-takeaway, bør de overveje, at nogle pizzaer kan være høje indhold af mættet fedt, salt og kalorier". I modsætning til den klassiske italienske pizza, der anvendes i forskningen, er de fleste britiske pizza-takeaway sorter ofte fyldt med højt fedtindhold oste og fedt kød og gær, en høj indtagelse af, som kan bidrage til at fedme i sig selv en risikofaktor for kræft. "Vores råd er at nyde udvalgt italiensk pizza (dvs. sund pizza) i moderation som led i en afbalanceret kost, der indeholder masser af grøntsager og frugt."
Italiensk Carlo La Vecchia, en Milano-baserede epidemiolog sagde italiensk pizza-elskere bør ikke se den forskning som en licens til at dyrke deres forkærlighed for pizza mad. "Der er intet, der tyder på, at pizza er det eneste, der er ansvarlig for disse resultater." Han fortsatte: "Pizza kunne blot være udtryk for en livsstil og spisevaner, med andre ord den italienske version af en Middelhavet kost." En Middelhavskost er rig på olivenolie, fibre, grøntsager, frugt, mel og frisk mad - herunder traditionelle italienske sund pizza.iRapTus anbefaler følgende sites:

Julefrokost, event og fest i hjertet af København    |    Julefrokost Arrangement   |    Zenegy lønsystem   |    Julefrokost København 2017   |    Firma Julefrokost København 2017   |    Julefrokost Firma   |    Aktantmodellens   |    Investeret   |